Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволодіння бюджетними коштами на 4 млн грн – судитимуть шістьох членів злочинної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт  відносно колишнього директора ТОВ та п’ятьох його підлеглих у заволодінні бюджетними коштами, створенні та участі у злочинній організації, а також у службовому підробленні (ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства, у 2020 році директор ТОВ створив злочинну організацію, до складу якої входили співробітники цього підприємства (технічний директор, головний інженер, начальник відділу, головний бухгалтер та її підлегла) з метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт приміщень медичних закладів та будівництво самопливного каналізаційного колектора  у Кривому Розі.  

Так, зловмисники внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо необґрунтовано завищеної вартості використаних матеріалів, внаслідок чого зайво отримали понад 4,1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативний супровід - Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2560