Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Напад на журналістів «Української правди» на Дніпропетровщині - трьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів, вчиненому групою осіб, незаконному вилученні зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також у відкритому викраденні чужого майна, (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 КК України).

 

За даними слідства, група журналістів прибула до VIP–терміналу аеропорту міста Дніпро, де почали знімати репортаж на власні телефони.  На території терміналу в той час перебувало четверо чоловіків, які вимагали припинити зйомку. Застосувавши силу та погрожуючи ножем, вони отримали доступ до відзнятих відеоматеріалів, які видалили з телефону.

 

Наразі вирішується питання щодо обрання всім підозрюваним запобіжних заходів.

 

Слідство триває, встановлюється особа, яка погрожувала вбивством одному з журналістів (ч. 1 ст. 345-1, ч. 1 ст. 28 ч.1 ст. 171 КК України).

 

Досудове  розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Дніпропетровського районного управління поліції ГУ НП в Дніпропетровській області.

 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 253