Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Передавав окупантам інформацію про розміщення військових та техніки ЗСУ - затримано мешканця Дніпра

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканця Дніпра за фактом сприяння вчиненню планування, підготовки, розв’язування агресивної війни та незаконного придбання, носіння, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік надавав допомогу державі-агресору, повідомляв представникам спецслужби РФ інформацію про шляхи передислокації військової техніки ЗСУ та місця розташування військових частин, блокпостів, систем протиповітряної оборони з метою завдання авіаційних ударів агресором.

Також підозрюваний розповсюджував в мережі Інтернет фото, відеозаписи критики української влади, антиукраїнську пропаганду та виправдання збройної агресії РФ.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КК України. Під час обшуку у нього виявлено та вилучено корпус ручної гранати з маркуванням «РГО 80-13-88» та запал. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом СБУ у Дніпропетровській області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 253