Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Окупанти продовжують обстріли по Криворізькому району Дніпропетровської області – пошкоджено понад 20 житлових будинків (ФОТО)

Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 22 березня 2022 року збройні сили РФ упродовж години обстрілювали селище Мала Костромка Криворізького району Дніпропетровської області, використовуючи реактивну важку артилерію.

Внаслідок обстрілу реактивної системи залпового вогню «ГРАД» пошкоджено понад 20 житлових приватних будинків, в одному з яких перебувало чотири дитини. За попередніми даними, одну людину госпіталізовано до лікарні з різано-осколковими пораненнями.

Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури уточнюється. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

На місці події працюють працівники вибухотехнічної служби ГУНП в Дніпропетровській області, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, вживаються заходи з ліквідації пожежі та рятування людей.

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 346