Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині підозрюються учасники організованої групи, які нелегально реалізовували алкогольні вироби по всій країні (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури  повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, підозрювані – мешканці м. Кривий Ріг  налагодили схему незаконної реалізації підакцизних алкогольних напоїв.

Чоловіки закуповували алкогольну продукцію у довірених осіб за ціною, нижчою від ринкової. Орендували домоволодіння та гаражні приміщення для зберігання товару.

Не маючи дозвільних документів на торгівлю, вони збували оптовими та роздрібними партіями в кафе, ресторани, магазини по всій території Україні.

Орієнтований щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив до 500 тис грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено понад 4 тис літрів алкогольних напоїв, тютюнові вироби без марок акцизного податку, чорнові записи, мобільні телефони, елітні автомобілі. Тютюнову продукцію направлено для проведення необхідних експертиз.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 121