Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Хабар у 85 тис. грн за непритягнення до кримінальної відповідальності – затримано оперуповноваженого сектору кримінальної поліції (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень поліції Дніпровського районного управління ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, оперуповноважений отримав від громадянина хабар у розмірі 85 тис грн за вплив на прийняття рішення щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за фактом зберігання психотропних речовин.

17 лютого 2022 року поліцейського затримано в порядку ст. 208 КК України під час одержання обумовленої суми.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Встановлюється причетність до кримінального правопорушення інших працівників районного управління ГУ Нацполіції.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Полтава, за оперативного супроводу управління СБ України у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 497