Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура оскаржуватиме рішення суду щодо застосування запобіжного заходу підозрюваним у справі нападу на журналістів «Української правди»

За результатами розгляду клопотань відносно трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненим групою осіб, незаконного вилучення зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також відкритого викрадення чужого майна (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 КК України) судом обрано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання. Щодо двох ухвал суду Дніпропетровською обласною прокуратурою готуються апеляційні скарги.

Нагадаємо, 13 лютого 2021 року група журналістів прибула до VIP–терміналу аеропорту міста Дніпро, де почали знімати репортаж на власні телефони. На території терміналу в той час перебувало четверо чоловіків, які вимагали припинити зйомку. Застосувавши силу та погрожуючи ножем, вони отримали доступ до відзнятих відеоматеріалів, які видалили з телефону.

Дніпропетровська обласна прокуратура наполягатиме на застосуванні відносно двох підозрюваних запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2174