Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Окупанти обстріляли мирних жителів під час евакуації на Дніпропетровщині – четверо загинуло, у тому числі одна дитина (ФОТО)

Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7 квітня 2022 року російські окупанти здійснили прицільний артилерійський обстріл системою залпового вогню «Град» по цивільному населенню, які на човні намагалися покинути окуповану ворогом територію Херсонської області до с. Мар’янка Криворізького району на Дніпропетровщині. Подолавши на човні відстань у 15 кілометрів, вказані цивільні особи були обстріляні у береговій смузі окупантами.

Внаслідок ворожої атаки – 4 загиблих цивільних, серед яких одна дитина, 7 - отримали численні осколкові поранення, серед яких теж діти. Місце перебування ще 2-х людей, які були у човні на момент обстрілу, не встановлено, на місці тривають пошукові заходи.

Вказані дії РФ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2769