Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть кримінального авторитета та його злочинне угруповання

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 21 члена  злочинного угруповання за фактом поширення злочинного впливу, організації, сприяння у проведенні та участі у злочинному зібранні представників організованої групи, звернення за застосуванням злочинного впливу, незаконного поводження зі зброєю, незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255-1, ч.ч. 1, 3 ст. 255-2, ч. 1 ст. 255-3, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 289 КК України).

За даними слідства, 62-річний громадянин, маючи в кримінальній ієрархії статус суб’єкта підвищеного злочинного впливу - «смотрящого» на території Нікопольського та Томаківського районів, створив організовану групу з числа близьких родичів, знайомих та осіб, які відбувають покарання у виправній колонії.

Так, протягом 2020-2021 років вказані громадяни скоїли ряд тяжких та особливо тяжких злочинів, вимагали грошові кошти у підприємців та фермерів, обкладали їх щомісячною даниною. Отримані злочинним шляхом кошти перебували у віданні організатора та призначались для забезпечення існування та функціонування усіх ланок криміногенного суспільства, у тому числі матеріального забезпечення осіб, які відбувають покарання у місцях несвободи.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисників правоохоронними органами вилучено автомобілі, зброю, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювався – управлінням стратегічних розслідувань в області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2626