Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано так званого «смотрящого» за виправними установами Дніпропетровщини, який перебував у міжнародному розшуку (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури спільно з правоохоронцями встановлено місцезнаходження та затримано «смотрящого» за виправними установами Дніпропетровщини, який перебував у міжнародному розшуку.

Слідством встановлено, що з квітня 2021 року «кримінальний авторитет»  входив до складу злочинного угруповання, що діяло на території області.  Зловмисники обклали фермерів та підприємців «даниною», організовували виконання злочинів на замовлення, налагодили канали постачання заборонених речей до в’язниць, а також збір коштів з арештантів до так званого «злодійського общака».

У ході спецоперації затримано 11 учасників угруповання. Серед них - так звані «смотрящі» за містами, районами, виправними установами, «кримінальні авторитети» та виконавці.

У зв’язку з переховуванням від органів слідства так званому «смотрящому» за виправними колоніями області заочно повідомлено про підозру за фактом організації, сприяння у проведенні та участі у злочинному зібранні (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 255-2 КК України) та оголошено у розшук.

Так, 19 квітня 2022 року зловмисника затримано. Під час обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронними органами вилучено автомобілі, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти у сумі понад мільйон гривень.

Наразі чоловіка доставлено до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється  Управлінням стратегічних розслідувань в області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2580