Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині припинено масштабну діяльність шахрайських «Call–центрів» (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури, Слобожанської та Кам’янської окружних прокуратур викрито шахрайські  «Call–центри».

За даними слідства, на території м. Дніпра припинено протиправну діяльність трьох функціонуючих «call-центрів», де працювали понад 100 осіб. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Працівники центру телефонували громадянам та представлялися співробітниками банківських установ. Під час розмови вони вводили потерпілих в оману, отримували відомості щодо банківських карток, після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також викрито та припинено роботу шахрайського центру у м. Кам’янське Дніпропетровської області, де щоденно працювали до 20  операторів, які під різними приводами виманювали гроші у довірливих громадян. Офіс шахраїв був розташований у нежитловому приміщенні та працював у закритому режимі.

Під час обшуків приміщень вилучено понад 200 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, мобільні телефони, стартові пакети, а також чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі встановлюються обставини кримінальних правопорушень та коло всіх причетних осіб.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2131