Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Виправдовування збройної агресії РФ проти України та підтримка дій окупантів – підозрюються двоє мешканок Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Павлоградської окружної прокуратури двом мешканкам Дніпропетровщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з початку збройної агресії мешканка м. Кам’янське, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджувала матеріали про виправдовування нападу РФ на Україну та активно глорифікувала її військовослужбовців. Вона поширювала у мережі пропагандистські пости щодо підтримки бойовиків т.зв. «ДНР/ЛНР», а також стверджувала, що «Крим – російський».

Також було викрито жительку м. Павлограда, яка у своїх акаунтах в соціальній мережі постила публікації проросійських груп з підтримкою президента країни-агресора та проведення «референдуму» на Херсонщині.

У помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1245