Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині чотирьом колаборантам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Криворізької південної окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у період повномасштабного вторгнення РФ на територію України мешканці м. Кам’янське та м. Кривого Рогу неодноразово заперечували збройну агресію РФ та підтримували дії влади держави-окупанта.

Один із чоловіків записав та розмістив та власній сторінці у соціальній мережі  відеозвернення, де закликав підтримувати рішення держави- агресора щодо окупації території України.

Інший, використовуючи акаунт у забороненій соцмережі, поширював антиукраїнські дописи.

Також викрито двох чоловіків, які перебуваючи у громадському місті, публічно підтримували збройну агресію РФ проти України та закликали містян до співпраці з окупаційними військами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1046