Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заклики до «руського миру» та підтримка дій окупантів - підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та Павлоградської окружної прокуратур двом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, використовуючи власний акаунт у забороненій соціальній мережі, жителька м.Тернівка постила публікації, в яких стверджувала, що «Крим – російський», збройна агресія РФ проти України -  це «боротьба з нацизмом» та схвалювала проєкт «Новороссия», чим публічно закликала до заперечення здійснення збройної агресії проти України та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Також викрито мешканця м. Кривого Рогу, який на власній сторінці у забороненій соціальній мережі поширював антиукраїнські дописи із закликами до підтримки збройних формувань РФ та схвалення тимчасової окупації частини території України.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися в протиправній діяльності.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1914