Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Припинено діяльність злочинної організації у Дніпрі, яка налагодила наркобізнес з щомісячним обігом 10 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та шістьом учасникам злочинної організації за фактом контрабанди прекурсорів у великих розмірах, незаконного виготовлення, придбання, зберігання та збуту психотропної речовини (ч.1,2,3 ст. 255, ч. 2,3,5 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 305, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра створив злочинну організацію, яка займалась виготовленням та збутом метамфетаміну. До «бізнесу» він залучив ще шістьох знайомих, кожен з яких виконував функції за заздалегідь узгодженим планом.

Інгредієнти завозились контрабандним шляхом з-за кордону. Виготовляли психотроп у спеціальній нарколабораторії за місцем мешкання організатора.  Замовлення приймали через месенджер та збували дрібними та оптовими партіями по всій території області. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 10 млн грн.

В рамках кримінального провадження правоохоронці одночасно провели 45 обшуків на території області за місцями проживання підозрюваних та в автомобілях, які вони використовували для протиправної діяльності. Вилучено  психотропну речовину, канабіс, спеціальне обладнання, мобільні телефони, банківські карти, зброю, гранати, 8 транспортних засобів та грошові кошти у сумі 700 тис грн.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Операцію з викриття проводили прокурори спільно з територіальним управлінням ДБР у Полтаві, співробітниками СБУ у Дніпропетровській області та  оперативниками ДВБ Нацполіції України.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 652