Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Погрожував вбивством та поранив мирного мешканця – повідомлено про підозру військовослужбовцю РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру рядовому 3 стрілкового взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку «народної міліції ДНР» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у лютому 2022 року житель м. Жданівка Донецької області, будучи громадянином України,  вступив до лав терористичної організації «ДНР» для проходження так званої «військової служби» як стрілок. У березні того ж року на території окупованого російськими військами с. Іванівка Бериславського району Херсонської області підозрюваний зустрів  беззбройного місцевого мешканця. Озброєний окупант, вимагаючи зізнання  про причетність цивільного до диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ,  почав погрожувати вбивством та здійснювати постріли з автоматичної вогнепальної зброї поблизу чоловіка. Не отримавши бажаної інформації, військовослужбовець здійснив постріл у ногу потерпілого, поранивши його.

Учасник незаконного збройного формування був взятий у полон військовослужбовцями ЗСУ на Херсонщині.

Раніше підозрюваний був засуджений за вчинення державної зради, участь у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації (ч.1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 548