Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволодіння понад 3 млн грн бюджетних коштів – судитимуть чотирьох учасників злочинної організації у м. Дніпрі (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників злочинної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у період 2018 - 2019 років директор одного з комунальних підприємств уклав ряд договорів з двома підрядними організаціями щодо будівництва комплексу з переробки та зберігання побутових відходів на території міста.

З метою заволодіння бюджетними коштами керівник та троє службовців ТОВ внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що внаслідок дій обвинувачених завдано понад 3 млн грн збитків місцевому бюджету.

Під час санкціонованих обшуків у підрядних організаціях, комунальному підприємстві та за місцем мешкання фігурантів вилучено тендерну фінансово–господарчу документацію, чорнові записи, електронні носії інформації, спецтехніку, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Матеріали стосовно, ще одної особи виділено в окреме провадження, підозрювана перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – управлінням стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 531