Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі на шахрайстві викрито злочинну організацію, яка заволоділа підприємством вартістю 18 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом організаторам та чотирьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

За даними слідства, приватний підприємець, кримінальний авторитет та адвокат організували схему заволодіння майном та корпоративними правами одного з приватних промислових підприємств у м. Дніпро. До злочинної діяльності вони залучили  арбітражного керуючого та трьох осіб.

На підставі фіктивних документів призначили на посаду директора ТОВ довірену особу. У подальшому за допомогою підроблених документів  переоформили корпоративні права та майно підприємства вартістю 18 млн грн на «свою» людину. 

У ході проведення обшуків за місцями проживання та офісних приміщеннях учасників злочинної організації вилучено грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, зброю, документи та автомобіль.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання шахраям запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна. Встановлюється причетність інших осіб.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року кримінальному авторитету, арбітражному керуючому та адвокату було повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного злочину. Щодо співорганізатора він перебуває під вартою за підозрою у державній зраді, фінансуванні та сприянні тероризму (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Заходи з викриття проводились прокурорами та оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1637