Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині припинено діяльність нарколабораторії – затримано шістьох учасників злочинної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та п’ятьом  учасникам злочинної організації за фактом незаконного виготовлення, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, створив злочинну організацію мешканець м. Кривого Рогу. Він налагодив розгалужену мережу виготовлення та збуту метамфетаміну та опію ацетильованого. До «бізнесу» організатор залучив п’ятьох знайомих, серед яких був правоохоронець, кожен з них виконував функції за заздалегідь узгодженим планом.

Виготовляли психотроп та наркотичний засіб у спеціальній нарколабораторії на території Кам’янського району Дніпропетровщини. Замовлення приймали через месенджер та збували дрібними та оптовими партіями по всій території області. Щомісячний обіг з реалізації складав близько 5 млн грн.

У рамках кримінального провадження правоохоронці одночасно провели 28 обшуків за місцями проживання підозрюваних та в автомобілях, які використовувались для протиправної діяльності. Вилучено психотропну речовину, наркотичний засіб, спеціальне обладнання, мобільні телефони, банківські карти, зброю, патрони, транспортний засіб та грошові кошти у сумі 500 тис. грн.

Наразі всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід – співробітники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473