Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Збут метамфетаміну на території Кривого Рогу - судитимуть 11 учасників злочинної організації, які входили до угруповання «Двадцятівських» (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 11 учасників злочинної організації за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, на території м. Кривий Ріг діяла злочинна організація, яка входила до угруповання «Двадцятівських».

Так, у період з серпня 2020 до червня 2022 року обвинувачені, діючи згідно із заздалегідь розподіленими ролями, закуповували психотропну речовину – метамфетамін та збували на території міста.

Зберігали психотропи в орендованих квартирах. Замовлення приймали на телефонні номери та збували методом «із рук в руки».

Щомісячно незаконна діяльність приносила їм понад 3 млн грн прибутку.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено понад 300 пластикових трубочок з психотропною речовиною, пістолет та магазин, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки, чорнові записи тощо.

Наразі десять учасників перебувають під вартою. За клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинувачених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід - співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1445