Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
«Зливав» інформацію про місця дислокації українських військових – на Дніпропетровщині підозрюється місцевий мешканець (ФОТО)
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому  поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Новомосковськ, будучи прихильником «руського миру», передавав через соціальну мережу громадянам РФ інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ на території міста. У текстових повідомленнях корегувальник підтверджував ворогові координати військових об’єктів за допомогою посилання на Google maps.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено ноутбук із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1056