Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Виправдовували дії окупантів та заперечували збройну агресію – на Дніпропетровщині повідомлено про підозру чотирьом прихильникам «русского мира» (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Першотравенської окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч.ч. 1, 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, троє мешканців м. Кам’янське неодноразово в забороненій соціальній мережі розміщували антиукраїнські дописи. В опублікованих матеріалах один із чоловіків заперечував здійснення збройної агресії РФ проти України, а в коментарях висловлював свою підтримку президенту держави-агресора. Інші двоє прихильників «русского мира» поширювали публікації з виправдовуванням тимчасової окупації частини території України та глорифікацією військовослужбовців РФ.

Крім цього, проросійськи налаштована мешканка м. Павлограда, під час розмов виправдовувала злочини збройних сил РФ і запевняла, що дії окупантів направлені на захист українських територій.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області та слідчими відділення поліції № 3 Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 847