Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Систематично виправдовували збройну агресію РФ – судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч.ч. 1-3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Дніпро через власний акаунт у соцмережі «Facebook» неодноразово поширював контент, який містить виправдовування збройної агресії РФ проти України. У дописах чоловік схвалював проведення так званої «спецоперації» та називав тимчасово окуповані території України – «звільненими».

Також встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну настоятель одного з храмів УПЦ МП Синельниківського району у вебресурсі «YouTube» розміщував під відеозаписами коментарі антиукраїнського характеру, які за своїм змістом виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ. 

Крім цього, під час телефонних розмов священнослужитель висловлювався на підтримку окупації Росією території України та проведення так званих референдумів. Обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 813