Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Привласнили понад 4 млн грн бюджетних коштів – на Дніпропетровщині судитимуть директорів комунального підприємства міськради та товариства

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника одного з комунальних підприємств міськради Дніпропетровщини та директора товариства за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, комунальне підприємство з водопостачання та водовідведення уклало договір із товариством з додатковою відповідальністю про надання послуг з прийому та перекачки стічних вод у місті.

Замість товариства вказані послуги продовжили надаватись комунальним підприємством, чим безпідставно з бюджету було перераховано 4 млн грн, що в подальшому було підтверджено відповідною судовою експертизою.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на майно обвинувачених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід - співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1347