Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Зливав ворогу розташування військових літаків ЗСУ - у Дніпрі викрито російського агента (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури мешканцю м. Дніпро повідомлено про підозру у держзраді та поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника головного управління генерального штабу ЗС РФ надавати інформацію щодо розташування військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ.

Для комунікації з куратором прихильник «русского мира» використовував месенджер «Telegram». Агент надсилав зібрані дані щодо розташування військової авіації - літаків, блокпостів, місця дислокації, кількості особового складу військових ЗСУ та скріншоти Google maps з координатами.

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у  вигляді тримання під вартою.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта вилучено мобільний телефон із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури   

кількість переглядів: 671