Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
100 тис грн хабара за безперешкодне здійснення транспортних перевезень – у м. Дніпрі затримано інспектора Укртрансбезпеки (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру старшому державному інспектору відділу державного нагляду Укртрансбезпеки в області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, державний інспектор вимагав неправомірну вигоду у перевізника за нестворення штучних перешкод під час здійснення транспортних перевезень по області.

За такою схемою підозрюваний заробляв систематично. Упродовж чотирьох місяців документування неправомірної діяльності службовець одержав майже 100 тис грн неправомірної вигоди.

Затримано чоловіка у порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової частини коштів.

Наразі затриманому обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1410