Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію РФ проти України - шестеро мешканців Дніпропетровщини підозрюються у колабораціонізмі (ФОТО)

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури шістьом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну  троє проросійськи налаштованих жителів м. Павлоград поширювали у соціальній мережі антиукраїнський контент із запереченням здійснення збройної агресії РФ проти України.

Крім цього, викрито трьох мешканців Павлоградського району, які через власні акаунти у забороненій соцмережі розміщували матеріали на підтримку дії держави-агресора та схвалення тимчасової окупації частини території України.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід - співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1548