Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію рф проти України – троє мешканців Дніпропетровщини підозрюються у колабораціонізмі (ФОТО)

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури трьом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну двоє проросійськи налаштованих мешканок м. Тернівка Павлоградського району розміщували антиукраїнські дописи із підтримкою військовими рф та заперечували тимчасову окупацію російськими військами частини території України.

Також викрито жителя м. Павлограда, який через власний акаунт у забороненій соцмережі опубліковував дописи, в яких схвалював проведення так званої «спецоперації» на території України та підтримував дії держави-агресора.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють співробітники Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1441