Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Фіксував прольоти української авіації та передавав інформацію співробітнику фсб рф – викрито мешканця Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Першотравенськ, очікуючи скорішої окупації Дніпропетровської області військами рф, надав згоду співробітнику фсб рф допомагати в проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання поставлених завдань чоловік збирав дані щодо руху української авіації, розташування аеродромів та блокпостів. У текстових повідомлення він зазначав час прольоту, напрям, кількість та модель літаків.

Крім цього, прихильник «русского мира» інформував ворога про точне розташування аеродромів, зазначивши точні координати.

Зібрану інформацію підозрюваний передавав куратору через месенджер Telegram, після чого отримував винагороду на банківську картку за виконану «роботу».

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено комп’ютерну техніку із фото-, відеоматеріалами, що свідчать про його причетність до протиправної діяльності. 

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1300