Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У судах Дніпропетровщини перебуває 197 позовів в інтересах громадян та держави

З початку року судами задоволено 46 позовних заяв, пред’явлених органами прокуратури, загальною сумою понад 5,3 млн грн, також повернуто та попереджено незаконне надання понад 170 га землі.

Так, за позовом прокуратури з публічного акціонерного товариства стягнуто понад 200 тис. грн збитків, заподіяних внаслідок забруднення поверхневих вод річки Самара. Крім того, прокуратурою пред’явлено позов до криворізького підприємства про відшкодування понад 72 млн грн збитків, які були заподіяні наднормативними викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Окремої уваги потребує питання захисту інтересів держави у земельній сфері: прокуратура наполягає на розірванні договору оренди землі загальною площею понад 1,15 га та вартістю 10 млн грн, укладений між Дніпропетровською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю, у зв’язку з несплатою останніми орендної плати.

Також, органами прокуратури вживаються заходи щодо повернення незаконно відчуженого майна до державної та комунальної власності. Так, у поточному році прокуратурою пред’явлено позовну заяву до товариства з обмеженою відповідальність про розірвання договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва відновлювально-оздоровчого комплексу та повернення його у власність територіальної громади м. Дніпропетровська.

Інформаційне агентство «УНН»
кількість переглядів: 1903