Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Селу повернуть водопровід на 9 мільйонів

На Дніпропетровщині за втручання прокуратури громаді буде повернуто водопровідну мережу села вартістю понад 9 млн грн.

Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов Нікопольської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чкалівської сільської ради Нікопольського району до фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору оренди та повернення водопровідної мережі вартістю понад 9,6 млн грн.

У липні 2013 року між Південною сільською радою Нікопольського району (правонаступником якої є Чкалівська сільська рада Нікопольського району) та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди окремого індивідуально визначеного майна об’єктів водопостачання та водовідведення села Південне.

Прокуратура встановила: вищевказаний договір уклали без проведення конкурсу та визначення оціночної вартості об'єкту оренди, що потягло невірне визначення розміру орендної плати за майно комунальної власності. Крім того, договір оренди не містить визначених законом істотних умов, а ліцензія на відповідний вид діяльності у фізичної особи-підприємця відсутня.

За втручання прокуратури водопровідну мережу села вартістю понад 9,6 млн грн зобов’язано повернути територіальній громаді, повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

 

Інформаційно-правовий портал «Українське право»

кількість переглядів: 2434