Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі від імені фіктивного держреєстратора проводилась незаконна реєстрація земельних ділянок вартістю понад ₴30 млн

Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 3 спільно з Управлінням Служби безпеки України в області в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 358 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та використання підроблених документів) викрито діяльність фіктивного держреєстратора, від імені якого здійснювалась незаконна державна реєстрація земельних ділянок загальною вартістю понад 30 млн грн.

За версією слідства, на початку 2019 року службові особи Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області на підставі підроблених документів призначили на посаду державного кадастрового реєстратора відділу в місті Дніпро фактично неіснуючу особу та оформили на неї ключ доступу до Державного земельного кадастру. При цьому повноваження по здійсненню державної реєстрації земельних ділянок були протиправно передані одному із зазначених службовців.

Наразі виявлено 14 фактів незаконної державної реєстрації земельних ділянок комунальної власності загальною площею близько 2,8 га вартістю понад 30 млн грн.

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 
Газета «Украина криминальная»
кількість переглядів: 2077