Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Представляючись військовим, ошукала жінку на понад 800 тис грн – судитимуть студентку вишу Дніпра (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно студентки одного із вишів м. Дніпра за фактами вимагання та шахрайства, вчинених в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 20-річна обвинувачена під чоловічим ім’ям створила фейкову сторінку у соцмережі.

Видаючи себе за військовослужбовця, вона познайомилась з потерпілою.

Під час спілкування обвинувачена неодноразово просила гроші на нібито лікування та реабілітацію після отриманого поранення в зоні бойових дій.

Коли потерпіла відмовила, дівчина почала вимагати передати кошти, погрожуючи застосуванням насильства та пошкодженням майна.

Побоюючись за своє життя та сприймаючи погрози як реальні, жінка перерахувала понад 800 тис грн на банківські рахунки студентки.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання обвинуваченої вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності.

Наразі вона перебуває під вартою.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 191