Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть чотирьох учасників організованої групи, які підробляючи технічну документацію, ошукували громадян-абонентів газопостачального підприємства

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох громадян, які, об’єднавшись у стійке злочинне угруповання, підробляючи технічну документацію, заволодівали шахрайським шляхом грошовими коштами громадян-споживачів газу (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК України).

Встановлено, що на початку 2015 року працівники одного з газопостачальних підприємств області з метою незаконного збагачення зорганізувались у злочинну групу для одержання стабільного прибутку за рахунок заволодіння шляхом обману грошовими коштами абонентів цього підприємства в сумі від 850 до 1700 грн. з кожного.

З метою приховування своїх істинних протиправних намірів учасники цього злочинного об’єднання спеціально організовували та здійснювали «рейди» по виявленню фактів самовільного підключення споживачами газових приладів і пристроїв до системи газопостачання, за результатами яких проводили роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність приведення виконавчо-технічної документації у відповідність до проектних рішень та вимог нормативних документів. При цьому, шляхом введення власників домоволодінь в оману про фактичну вартість послуг із виготовлення такої документації, яку «надавачі» послуг умисно завищували в п’ять разів, заволодівали їх грошовими коштами, а для створення уявної правомірності вчинення своїх протиправних дій із документального оформлення результатів своєї «роботи» в подальшому складали та затверджували зазначені фіктивні документи.

Протягом півтора року за надання таких послуг шахраї ошукали 118 громадян на загальну суму понад 170 тис грн, а отриманий прибуток розподілявся між членами злочинного угруповання в залежності від ролі та «посади» кожного.

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 1541