Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури викрито численні порушення прав громадян при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення

Встановлено факти безпідставного затримання, утримання осіб понад встановлені законом строки, неповідомлення родичам та близьким про факт затримання, порушення при проведенні особистого огляду затриманого.

Так, завдяки своєчасному реагуванню Дніпродзержинської місцевої прокуратури звільнено чоловіка, який перебував у відділенні поліції без належного оформлення факту затримання майже 17 годин.

Особлива увага приділяється захисту прав громадян, які знаходяться в ізоляторах тимчасового тримання. Зокрема, прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства щодо лікувально-профілактичної роботи, санітарії та гігієни людини, матеріально-побутового забезпечення, а також в частині роздільного тримання затриманих та ув’язнених осіб.

За результатами проведених перевірок органами прокуратури внесено 60 вказівок (які наразі вже розглянуто та задоволено), 89 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено 1 незаконно утримувану особу.

Також встановлено випадки застосування адміністративних стягнень у вигляді адміністративного арешту та громадських робіт до інвалідів першої та другої груп, а також людей похилого віку, що заборонено законодавством. На вказані рішення судів прокуратурою внесено апеляційні скарги. Проте внаслідок недосконалості законодавства, більшість таких апеляційних скарг наразі залишились без розгляду, що ускладнює поновлення порушених прав громадян. З метою сприяння однакового застосування норм Кодексу України про адміністративні правопорушення, прокуратурою області направлено відповідний лист Голові апеляційного суду Дніпропетровської області.

 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 2425