Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в судовому порядку вимагає визнати недійсним договір іпотеки, за яким з власності держави може вибути приміщення Військового шпиталю

Проте, всупереч вимог чинного законодавства банк (з місцем реєстрації в Україні, м. Київ), достовірно знаючи про ухвалу господарського суду Дніпропетровської області щодо заборони відчуження вказаного нерухомого майна, в період слухання справи судом першої інстанції незаконно передав приміщення Військового шпиталю, яке є державною власністю, в іпотеку іншому банку-бенефіціару (з місцем реєстрації у Республіці Казахстан).

Таким чином, на теперішній час існує загроза інтересам держави, оскільки іпотекоутримувач має право у будь-який час звернути стягнення на зазначене нерухоме майно.

Враховуючи викладене, прокуратурою області до господарського суду Дніпропетровської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області до двох банків про визнання договору іпотеки недійсним.

 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 2970