Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнього міського голову Новомосковська засуджено до трьох років позбавлення волі

Так, між Новомосковською міською радою та місцевими підприємцями укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,18 га для комерційного використання. На земельній ділянці орендарі побудували торгівельний павільйон  площею понад 50м² для продажу декоративних рослин. Фінансування будівництва здійснювалось виключно за рахунок їх спільних коштів.

Згодом колишній голова міськради, здійснюючи тиск на підприємців, висунув їм вимогу передати своїй доньці одну третю частину  права  власності на вказаний торгівельний  павільйон, зазначивши, що така передача є беззаперечною умовою для затвердження акту про прийняття в експлуатацію закінченого будівельного об’єкту (павільйону). У разі відмови посадовець погрожував організувати демонтаж об’єкту як незаконно побудованого.

Підприємці змушені були погодитись. Внаслідок протиправних дій підсудного, а саме зловживання службовим становищем та службового підроблення офіційних документів (у які за вказівкою посадовця було внесено завідомо неправдиві відомості про те, що нібито співвласницею об’єкту є його донька), підприємцям завдано майнову шкоду на суму понад 54 тис. грн.

Державне обвинуваченням підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області. Суд призначив посадовцю покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах місцевого самоврядування строком на три роки.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 9382