Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Юрій Луценко: з корупцією потрібно боротись не гаслами, а конкретними справами

Серед питань, які обговорювались на нараді - дієва протидія корупції. Юрій Луценко наголосив, що завдяки наполегливій та злагодженій роботі органи прокуратури показали високі результати у викритті корупціонерів та притягнення їх до кримінальної відповідальності. «З корупцією потрібно боротися не гаслами, а конкретними справами», - наголосив він.

Юрій Луценко також додав, що Дніпропетровська область – одна з найкращих у цьому напрямку. За минулий рік органи прокуратури Дніпропетровщини змогли відстояти покарання у 93 судових вироках.

Так, колишнього міського голову м. Новомосковська визнано винним у зловживанні службовим становищем та засуджено до 3 років позбавлення волі; двоє депутатів міських рад області за одержання неправомірної вигоди проведуть 3 роки за ґратами; заступниця начальника одного з управлінь Пенсійного Фонду в області отримала 7 років позбавлення волі; заступник начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції в області за неправомірну вигоду отримав 5 років позбавлення волі; колишній голова однієї з сільських рад Апостолівського району отримав 5 років позбавлення волі.

Ще одним з важливих питань, які підняв на нараді Генеральний прокурор, є кримінальна відповідальність за розкрадання державних коштів в ході дорожнього будівництва.

Юрій Луценко наголосив на необхідності вивчення стану доріг після будівництва та капітального ремонту протягом останніх двох років. У разі руйнування цих об’єктів – порушувати кримінальні справи та притягувати до кримінальної відповідальності замовників, виконавців, працівників технічного надзору.

Прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук доповнив, що наразі направлено до суду обвинувальний акт відносно злочинної групи, які під час здійснення ремонту доріг спричинили державі збитки у понад 4,3 млн грн.

Також Генеральний прокурор зазначив, що не залишилось поза увагою органів прокуратури й питання масового незаконного засівання земель державного резерву, з яких чиновники земельних управлінь, місцевих територіальних громад незаконно отримують доходи без сплати податків.

«Позиція прокуратури дуже проста: підтримка фермерів, які офіційно оформили свої землі та платять належні податки до держави, і недопущення нелегальних посівів», - зазначив Юрій Луценко.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 

кількість переглядів: 9759