Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На лаві підсудних опинився колишній в.о. директора ДП «Криворізька теплоцентраль»

Так, вказана особа, зловживаючи службовим становищем, підписала документи про необхідність отримання підприємством коштів субвенції, виділеної з держбюджету, включивши туди завищені витрати на паливно-мастильні матеріали, амортизаційні витрати та понаднормові втрати теплової енергії в мережах. При цьому директор достовірно знав, що включені ним до субвенції витрати не підтверджені даними бухгалтерського обліку. Внаслідок цього державному підприємству безпідставно перераховано понад 4,2 млн. грн. бюджетних коштів.

Крім цього, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, посадовець двічі своєчасно не погодив та не підписав інвестиційну програму підприємства, в якій не надано в повному обсязі обґрунтування вартості запланованих заходів та завищено обсяг фінансування амортизаційних відрахувань, а також не надано рішення органу місцевого самоврядування щодо погодження вказаної програми. Незважаючи на те, що інвестиційна програма підприємства на 2014-2016 роки затверджена не була, інвестиційну складову включено до структури тарифу, через що споживачі – бюджетні підприємства, установи та організації – безпідставно перерахували ТЕЦ понад 5,7 млн. грн.

 

Довідково санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 13354