Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі засуджено трьох учасників організованого злочинного угруповання, які виготовляли та збували сурогатний алкоголь

Так, влітку 2016 року дніпрянин створив стійке злочинне об’єднання, метою діяльності якого стало одержання стабільного прибутку від незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв.

Чітко розподіливши обов’язками між учасниками злочинного об’єднання, чоловіки здійснювали пошук  спирту, іншої сировини, тари та, вживаючи заходи конспірації, відкрили в гаражі на території приватного домоволодіння справжній підпільний цех, обладнавши його устаткуванням, що забезпечує масове виробництво алкогольної продукції. Зловмисники встановили виробничу лінію, яка складалася з пластикових труб, шлангів, електронасосів, ємностей для змішування та розливу рідини, діжок для змішування спирту та води, вимірювальних засобів, а також іншого обладнання, що забезпечувало переробку сировини в алкогольну продукцію, готову для реалізації.

Так званий цех працював у «нічну зміну» двічі на місяць, виготовляючи по 400 л фальсифікату, який розфасовувався у спеціальну тару і транспортувався до Новомосковського району для подальшої його реалізації на розлив у місцевих генделиках, що належали одному зі співучасників злочинної групи.

Суд підтримав позицію прокуратури області та призначив їм покарання у вигляді 85000 грн штрафу з конфіскацією незаконно виготовленої алкогольної продукції та обладнання для її виробництва.

 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 10573