Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає більш суворого покарання для винуватця ДТП, в якій загинуло двоє людей та одинадцять отримали тілесні ушкодження

Так, у серпні 2018 року вказаний чоловік рухався на технічно справному автомобілі «AUDI A8» з міста Дніпра у напрямку с.м.т. Петриківка та, проявляючи крайню неуважність, виїхав з другорядної дороги на головну, не надавши перевагу у русі автобусу «Mercedes-Benz O345», внаслідок чого допустив зіткнення з останнім.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди двоє пасажирів автобуса загинули, двоє – отримали тяжкі тілесні ушкодження, ще  дев’ятеро, у тому числі водій автобуса, – середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Вироком Петриківського районного суду Дніпропетровської області чоловіка визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть кількох осіб) та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Проте на підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та вимагає для винуватця ДТП реального покарання – позбавлення волі строком на 5 років.

Наразі судовий розгляд апеляційної скарги триває.
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2146