Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які створили злочинну схему постачання товарів до так званої «ДНР»

Встановлено, що протягом 2019-2020 років групою осіб на території Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей створено злочинну схему з постачання товарів народного споживання на непідконтрольні Україні території всупереч вимогам чинного законодавства. Так, до митних документів вносились недостовірні дані про нібито експортування товарів до Республік Азербайджан та Грузія транзитом через територію Російської Федерації, а фактично такі товари постачалися до так званої «ДНР», де у подальшому й реалізовувались місцевими підприємствами. Митні платежі, податки та збори від такої діяльності поступали до бюджету невизнаної «держави» та використовувались для забезпечення діяльності вказаної терористичної організації. 

Під час проведення обшуку за місцем мешкання ймовірного організатора злочинної схеми вилучено документацію стосовно постачання товарів, комп’ютерну техніку, грошові кошти, а також транспортний засіб та продукцію тощо.

Наразі одному з учасників злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 3030