Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровській обласній прокуратурі обговорено питання захисту жінок від ґендерно зумовленого насильства

З огляду на 20-ту річницю резолюції Ради безпеки ООН 1325, головною темою для обговорення стало питання захисту жінок та дівчат від порушень прав людини, зокрема ґендерно зумовленого насильства.

Сергій Біжко ознайомив представників Місії зі статистичними даними на цьому напрямі роботи. Так, протягом 2015-2020 років зареєстровано 192 провадження за фактами зґвалтувань, потерпілими у яких здебільшого є молоді жінки віком від 18 до 25 років (71 особа), дівчата віком до 18 років (31 особа) та хлопці цього ж віку (41 особа). Навівши окремі приклади, керівник обласної прокуратури зазначив, що 69 обвинувальних актів у зазначених кримінальних провадженнях скеровано до суду, по 36 справах вже винесено вироки.

Крім цього, у зазначений період зареєстровано 106 кримінальних проваджень за фактом торгівлі людьми, у тому числі 6 випадків, де потерпілими є неповнолітні. До суду скеровано 18 обвинувальних актів зазначеної категорії, у 8 справах вже винесено вироки. 

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ подякували керівнику обласної прокуратури за змістовну бесіду та відкритість, а також домовились про подальшу співпрацю.

 
 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2851