Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі прокуратура вимагає розірвати договір купівлі-продажу будівлі, що є пам'яткою архітектури в історичному центрі міста

  Так, у 2018 році Департаментом по роботі з активами Дніпровської міської ради на підставі договорів купівлі-продажу передано у власність ТОВ два нежитлових приміщення загальною площею 191 кв.м.  Встановлено, що будинок, в якому знаходяться вказані приміщення, є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення та знаходиться у межах Центрального історичного ареалу м. Дніпра.

  Згідно вимог чинного законодавства, усі власники пам’яток зобов’язані укласти охоронний договір з відповідним органом охорони культурної спадщини. Проте товариство порушило ці вимоги, договір не уклало, крім того, проводило на об’єкті ремонтно-будівельні роботи, які призвели до зміни зовнішнього вигляду фасаду будівлі, спричинили пошкодження та руйнування стін, вікон тощо.

  У зв’язку з цим прокуратура вимагає розірвати договори купівлі-продажу об’єкта нерухомого майна та скасувати державну реєстрацію права приватної власності товариства.

  Наразі позови перебуває на розгляді у суді.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3438