Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть учасників злочинної групи, на рахунку яких 16 епізодів крадіжок на загальну суму понад 4 млн грн

За даними слідства, вказані громадяни, діючи у складі організованої групи, у період з жовтня 2020 по березень 2021 рр. неодноразово проникали до приміщення АТ «Дніпровський електровозобудівний завод», звідки таємно викрадали обладнання: станки, кондиціонери, кабелі, агрегати, прилади, тощо. Заради легкої наживи зловмисники також скоювали крадіжки з офісних приміщень та будинків дніпрян.

Загалом на рахунку учасників групи 16 епізодів скоєння вказаних злочинів на загальну суму понад 4 млн грн, з яких 3,7 млн грн – збитки, спричинені Дніпровському електровозобудівному заводу.

Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання чотирьох фігурантів справи правоохоронними органами виявлено вибухові пристрої та речовини (електродетонатори типу ЕДП, тротилові шашки, гранати та запали), які останні придбали та зберігали без передбаченого законом дозволу. Окрім крадіжок, їм інкриміновано незаконне поводження з вибуховими речовинами (ч.5 ст.185 та ч.1 ст.263 КК України).

Також у квартирі одного з чоловіків правоохоронцями виявлено метамфетамін, розфасований у 16 сліп-пакетах для подальшого збуту. Дії зловмисника кваліфіковано за ч.5 ст.185, ч.1 ст.263 та ч.2 ст.307 КК України.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2983