Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
1 млн 350 тис грн за продаж гуманітарної допомоги для людей, постраждалих від російської агресії – затримано мешканця м. Дніпра (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра отримав вантаж з гуманітарною допомогою - продуктами харчування, ввезеними до України з Польщі, для українців, які постраждали від російської агресії. В подальшому знайшов підприємця, який погодився купити  38 тис одиниць м’ясної консерви за ціною удвічі нижчою за ринкову.

Так, 16 червня 2022 року чоловіка було затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання 1 млн 350 тис грн за продаж гумдопомоги.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання фігуранта та орендованого складу  виявлено та вилучено понад 100 тис. одиниць продукції, грошові кошти, мобільні телефони та автомобіль.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід -  УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.  

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2270