Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть чоловіка, який у соціальній мережі закликав ЗСУ скласти зброю (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Новомосковського району за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, незаконного придбання, зберігання вибухових речовин та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконного придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 114-2, ч.1 ст. 263, ч. 3 ст. 309 КК України).

За даними слідства, чоловік упродовж квітня-травня 2022 року, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі відеохостингу «YouTube», розмістив відеоролики, в яких закликав військовослужбовців ЗСУ скласти зброю та погрожував військовим масовими жорстокими вбивствами.

Також підозрюваний опублікував відеозапис, в якому поширив інформацію щодо місця розташування військовослужбовців ЗСУ.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено 2 гранати Ф-1, 5 артилерійських снарядів та майже 10 кг  канабісу.

Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1907