Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Двоє службовців Дніпровської міської ради підозрюються у розтраті понад 4,3 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру ексдиректору та інспектору з технагляду Департаменту капітального будівництва Дніпровської міськради за фактами розтрати чужого майна та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2021 році між Дніпровською міською радою та  приватним підприємством укладено договір щодо будівництва системи водовідведення на території міста.

Службовці внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, які фактично не виконувались.

Проведеною в ході слідства експертизою встановлено, що внаслідок дій підозрюваних завдано понад 4,3 млн грн збитків територіальній громаді м. Дніпра.

У ході санкціонованих обшуків за місцем роботи та мешкання фігурантів вилучено договори та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі прокурором скеровано клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно зі співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1561