Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть чотирьох правоохоронців за фальсифікацію матеріалів кримінального провадження (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох правоохоронців за фактами незаконного придбання, зберігання, передачі бойових припасів та незакінченого замаху на притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

Розслідуванням встановлено, що заступник начальника одного із райуправлінь поліції області спільно з трьома підлеглими для покращення «показників» роботи сфальсифікували кримінальне провадження.

Для реалізації протиправної діяльності вони придбали реактивну гранату типу РПГ-22 і запропонували громадянину за грошову винагороду взяти на себе відповідальність за збут боєприпасів.

Довести свій злочинний план поліцейські до кінця не змогли, оскільки були викриті та затримані.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід -  співробітники Дніпропетровського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 452