Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровську до суду направлено обвинувальний акт відносно двох високопосадовців за скоєння злочинів проти Майдану у січні 2014

Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт відносно заступника голови Дніпропетровської обласної ради та колишнього заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації за перевищення влади, організацію, за попередньою змовою групою осіб, масових заворушень, що супроводжувались насильством над особами та знищенням майна, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконному перешкоджанні проведенню вуличного походу, вчинене службовою особою та із застосуванням фізичного насильства (ч.3 ст.365, ч.2 ст.28 - ч. 2 ст. 294, ч.2 ст.28 - ч. 1 ст. 171 ч.2 ст.28 - ст.340 КК України).

Вони обвинувачуються в тому, що брали участь у організації масового виступу так званих «тітушок» проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля Дніпропетровської ОДА. На момент скоєння злочинів обвинуваченні займали високі посади та, виходячи за межі власних повноважень, забезпечили доступ до будівель облради та облдержадміністрації молодиків (не менше 300 осіб), залучених для участі у масових заворушеннях. Також організували їх розміщення, харчування, забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень тощо.

Загалом, слідчим відділом прокуратури Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у 4 кримінальних провадженнях, розпочатих щодо злочинів проти Майдану; ще у 5 триває судовий розгляд.

 
 
 
Прес-служба прокуратури області
718-13-16
кількість переглядів: 4022